No więc....
3, 2, 1 START !!! :)
Lista zakupów niezbędnych do wykonania dania:
- Dwa filety z kurczaka.
- Ekologiczne curry ( łatwa dostępność w sklepach ze zdrową, organiczną żywnością).
- Mleczko kokosowe.
- Ryż - w tym przypadku brązowy.
- Ekologiczna mieszanka przypraw, coś a'la Vegeta.
- Warzywa: papryka czerwona oraz żółta, marchewka, pietruszka, kukurydza z puszki oraz seler.
- Two chicken breasts.
- Eco curry ( you can buy it easily in many shops, with organic, healthy food).
- Cononut milk..
- Rice- in this case, I used brown rice.
- Eco mix with spices and vegetables,
- Vegetables: red and yellow pepper, carrot, sweetcorn, parsley and celery.
Zaczęłam od umycia, obrania i pokrojenia warzyw. Duży garnek ustawiłam na małym ogniu, wlałam olej, i w garnku zaczęły kolejno lądować warzywa oprócz kukurydzy, która łatwo się dusi. Warzywa podlałam wodą przegotowaną, a następnie dodałam szczyptę warzywnej mieszanki przypraw. To powinno dusić się na wolnym ogniu około godziny, pod koniec duszenia należy wrzucić kukurydzę.
W międzyczasie umyłam mięsko, oczyściłam je, pobiłam na kotlety, ale równie dobrze, można pokroić w dowolny sposób. W przygotowanej misce, rozmieszałam curry z mleczkiem kokosowym i zanurzyłam w tym mięsko, a następnie włożyłam do lodówki, żeby nabrało smaku marynaty.
Ugotowałam dwa woreczki ryżu, zmieszałam go w garnku razem z warzywami, mięsko usmażyłam oddzielnie. To wszystko zapakowałam do pojemnika na żywność, gdyż obiad brałam ze sobą na trening.
SMACZNEGO !! :)
ENJOY YOUR MEAL !! :)
SMACZNEGO !! :)
ENJOY YOUR MEAL !! :)
Warzywka. |
Marynata do kurczaka. |
Ryż. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz