poniedziałek, 22 lutego 2016

Wiosna, ach to ty!

Witajcie :) dzisiaj wniosę trochę słońca, za oknami deszcz i chłód, zima powoli żegna się z nami, a ja postanowiłam ugościć wiosnę u siebie w domu. Nie mogę się doczekać, aż schowam głęboko do szafy te ciepłe ubrania a słońce będzie się uśmiechać do mnie zza chmur, wtedy nawet ranne wstawanie staje się piękne :)

Kilka dni temu wraz z moim chłopakiem, który lubi sobie zdrowo zjeść, na kolację zrobiliśmy sałatkę. Na talerzu od razu zrobiło się kolorowo, a i bardzo szybko została zjedzona aż do ostatniego okruszka. Na szczęście zdążyliśmy zrobić zdjęcie tej pyszności. Oto gwiazda wieczoru!



Zdradzę Wam składniki, jednak można ją dowolnie modyfikować. Jest tylko jeden warunek konieczny: ma być kolorowo i wiosennie, bo ile można żyć w szarości !

Składniki:

1. Uprzednio umyty, zamarynowany w przyprawach i przyrumieniony na patelni kurak.
2. Pestki wyskubane  z soczystego granatu.
3. Świeża, umyta rukola.
4. Ananas, w naszym przypadku świeży, ponieważ przy świeżym ten z puszki ginie.
5. Dressing dowolny :) my zrobiliśmy sos vinaigrette na bazie octu winnego, miodu, oliwy i przypraw.

Życzę Wam smacznego ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz